neboli kvašená zelenina. V odborné literatuře se dočtete, že je výbornou prevencí před nachlazením a chřipkou. Docela aktuální, že?
Mám vyzkoušené zelí. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek stojí za trochu námahy.
Kupuji radši menší hlávku, protože nemám moc velkou nádobu, ve které pak zelí kvasí.
Ale popořádku.
Zelí nakrouháte a smícháte s trochou soli.
Důkladně promačkáte a vložíte do skleněné nádoby, ve které zelí bude kvasit.
Zelí se musí zatížit - já používám zavařovačku plnou vody. Během kvašení vytéká šťáva a proto sklenici podkládám talířem.
Kvasíme 3 - 5 dnů a pak uzavřené přendáme do ledničky. V lednici pickles vydrží i nějaký ten měsíc.
Dobrou chuť!
Monika
Monika
Žádné komentáře:
Okomentovat